Wie zijn betrokken

4 september 2020 Nationale Onderwijsprijs

Heb je ooit een olifant door een hoepel zien springen? Waarschijnlijk niet. Maar wist je dat er een acrobatisch onderlegde olifant bestaat sinds 1992? Deze imposante olifant is de trofee die wordt uitgereikt aan scholen die de Nationale Onderwijsprijs winnen met hun bijzondere onderwijsprojecten.  

De Nationale Onderwijsprijs heeft als doel om op een positieve manier aandacht te vestigen op het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet om te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. Of het nu gaat om het werken aan betere onderwijsopbrengsten, om aandacht voor excellentie, of om het organiseren van een culturele of maatschappelijke activiteit: veel scholen weten veel meer te bereiken dan je op het eerste gezicht zou verwachten, en leveren prestaties die vergelijkbaar zijn met het laten springen van een olifant door een hoepel.

Blinkt jouw school uit in een doeltreffende aanpak?  Werken jullie aan een creatief project dat laat zien dat jullie school midden in de samenleving staat? Is jullie project een inspiratie voor andere scholen? Sluit jullie werkwijze naadloos aan bij de visie van jullie school op goed onderwijs? Dan is de Nationale Onderwijsprijs dé kans voor jullie! Doe mee en laat zien waar jullie voor staan!

Samenwerkende organisaties

Stichting Nationale Onderwijsweek is verantwoordelijk voor de organisatie van de Nationale Onderwijsprijs. Dit kunnen we niet realiseren zonder de ondersteuning van een groot aantal organisaties, zoals het Ministerie van OC&W, de Nederlandse provincies, Cito, Didactief, SLO en Stichting Nivoz. 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.